Sign in with Twitter

Username:

BANJARBASE @banjarbase Kalimantan Selatan, Indonesia

Wadah bekumpulnya bubuhan banjar 🌷 pengaduan, info, PP @watashiwaceeel

6,010 Following   25,074 Followers   360,146 Tweets

Joined Twitter 12/1/12


/wal aku bingung handak naik pesawat kyp caranya soalnya hnyr pertama kali naik./wal menurut buhan km nyaman di BJM atau Palangka?/wal apa grg fungsi slipkol tu asa bagian km?/wal hari sabtu di GB bjb tu ada yg jual makanan lah? Atau di mj? Mau kulineran tp pagi2 aja gtu nah, atau rekomend… https://t.co/gwCGwa2o0M/wal aku melamar gawian operator magang di tambang lo tapi aku Kada baisi SIM Dan balum bisa bawa mobil menurut buhanmu bisa masuk lah?/wal atm bni di hotel permata in ulin tuh masih bisa lah atau sdh rusak?/wal binian pakai minyak harum atau parfum haram hukum nya dan dosa nya sama dgn berzinah jar guru,apabila 10 lelak… https://t.co/KMg0W3uB9r/wal lagi salting banarrrr, saran tempat gasan ketawa puas pang🤣🤣🤣/wal wadah ngebucin yg enak dimana. bebujur lah ni jgn yg aneh² jawabannya/wal berapa kali sehari km bersihkan karak hidung/wal tiket hotel murah yg bintang 3/4 dimana yo mencarinya?/wal guys buhan km disini ada yg daftar haji kah baru-baru ini?/wal aku lakian, membaca tulisan surangan aja rasa gelianan pas "flirting" ke gebetan apalagi inyalah. Pantas ai NT tarus/wal Error ah ATM nih? https://t.co/zDielcMUis/wal sarung lapak yg jaring tuh dimana ada? Berapaan?/wal iconnet buhan km gangguan kd/wal aku kehilangan baju pas menjamur baju di kos , mun aku btkun ke security kira kira kayapa baiknya btkunnya yo ?/wal Ada yang tau dimana nukar kotak cincin ready di bjm?/wal rekomen earphone bluetooth, merk apa yg harga bagus/wal rekomendasi makan siang sekitar pekauman/wal Serius kamu sayang dia? Coba sebutin 1 hal yang dia suka apa?jual rugi 2 tiket pamali 50K aja, ada keperluan mendadak /wal/wal habis interview di sebuah hotel bagian resepsionis, gaji 1.3 trus training 3bulan kdd liburnya, seandainya klean di possi ku ambil kd,/wal Ada giveaway 25.000 untuk 2 orang, yuk cek pinned @Rekomenkami/wal haduh lapah banar😭😭😭 https://t.co/p9xUzJP60d/wal ada filter ig yang belatar biru kah/latar kaya ktp/wal rekomen akan si mua gasan wedding yg standart aja gais/wal Sadih Pangeran Antasari lawan KH.Idam Chalid kasunyian jer 😭😭😭 https://t.co/5JBGrLkKX8/wal info jasa skripsian sama harga dong/wal ada yg tau kah event jejepangan yg akan datang di bjm dimana aja? Info nya lah wal, makasihBingung potong rambut style nya kyp dan aku sudah 5 tahun gondrong handak pensiun 🥹 /wal/wal hndk nge gym ih tp aku kdd kwn dan kd thu gerakannya llu, ada yg mau ngawani kah f18/wal asa gerigitan aku wn kawanku nih, kdpp lah aku jawab kaya itu? hndk jua uwu-uwu kaya orang tp kdd yg beparak :… https://t.co/B5SPUQM4WB/wal ada yang tau lah cara merontokan karat pakai apa ?/wal ralat dijual cuma 50k seat e5, e6https://twitter.com/banjarbase/status/1577870380282179584?t=VvVDhk7aWfskRHs6r0Z6AQ&s=19/wal pelayanan capil tu buka sampai jam berapa yoSiap siap /wal https://t.co/U5MvNSPFjY/wal hndk bekisah abah ku kehimungan bnr ku tukar akan seblak, sidin kehndkan bnr mkn seblak, jr sidin seblak to ky… https://t.co/kstYAGd8vZ/wal ada yg mau lepas adopsi kucing kah? Dijamin amanah ngerawat kucing nya🥹Binian umpat klub tembak yay or nay? /walyang jual spotify premium adakah /wal selajur drop pricenya/wal ada yg hndk kah tiket nnton Pamali 17.50 di xxi, 60ribu/2 tiketnikmati ay /walKadang bisa iri jua lawan orang yang tinggal kuliah mikir belajar aja, kada mikir tanggungan lain. Handak jua umpat… https://t.co/LXBHpeVCAyHnyr ja kda sawat 1bulan menganti layar hp pecah pulang 🥺 /wal ni bisa hndk ganti hp ny ja/wal info gedung main badminton di daerah bjb-mtp dunggs makasii/wal spill parfum cowo, yg baunya mirip sauvage dior/wal ada pemutihan denda pkb bbnkb. Bayar lebih cepat dari tanggal mati pajak, dapat diskon. https://t.co/yRNCDhWjZG/wal esok habis jumatan ke bukit batu yo aku hndk banar merasai kesana Lakian binian bebas Aku lakian/wal ngalih bnr mencari loker di bjb ni, pasti di bjm trs/wal info di bjm toko atau butik yg jual dress dimana yo? makasihAda yang tau kah /wal masuk kesini berapa? https://t.co/qoAotb27BE/wal mengapa kita harus rajin memotong kuku?/wal cari informasi ekstensi dari D3 ke S1 jurusan Akuntansi di kampus sekitar bjm/bjb ada ga ya?Info yg bejual roti aoka daerah bjb & mtp pang /wal/wal pipip pipip calon mantu/wal kucing ku kitten 1 bulan ni mencret sampai pant*tnya tu memerah bengkak, tpi makannya gancang aja, ada saran lh harus dikasih obat apa?/wal ada yg pernah belanjar disini kah? https://t.co/MX45IghIYp/wal search kata cantik di wa kalian dong mau tauuuuuu/wal ada yg tau ig atau wa org yg jual sayur potong sma lauk siap masak kytu lah? Daerah bjb/wal yg daerah kayutangi2 adakah yg handak menjual magicomnya? Kalo ai kada tepakai, makasi sebelumnyaa/wal saran ig olshop bjm yang wajib difollow dong/wal di bjm atau bjb toko yang bagus jual sepatu dimana lah selain rupaka lawan sepatu lawas?Permata in hotel tu aman kah /wal gasan staycation sorongan?Yay / nay? /wal https://t.co/vOAtZMHcUh/wal nukar kuota xl tapi sekalinya aku pakai kartu axis/wal dari bjb ke pantai batakan ni brp jam lah mun bemotor?/wal ada info kontrakan sekitar bjm kah harga 200-300rb buruk kdpp jua gasan meandak barang yang kawa hari ini juaLimit paylater akun buhan ikam berapa jt /wal ?/wal ada rekomendasi toko oren / toko ijo nang bejual gorden kah/Wal Siapa tau ada yg perlu dan membutuhkan. Bantu dishare akan lah shanaaak https://t.co/ixHHsWQ7lL/wal service lcd hp yang bagus di parak mana yu?/wal ada yang baru kursus mengemudi kh berapaan wahini sama dapat sim lah sekalian?/wal saran nama toko kosmetik yg ad unsur sungai bilu dan jepang dong/wal lulusan PGMI bisa aja lah ngajar di SD? lawan jua kypa kyna peluang nya masuk cpns atau p3k mun meajar di sd? Mohon pencerhannya 🙏🏻/wal toko kosmetik yang lengkap dan murce daerah bjb dimana yuu?Di bjm kdd shell atau vivo kah /wal/wal dmn beli kartu wareworf yg ready di bjm bjbAda nang suah baulah e money gasan bis di bank mandiri kah /wal ? Berapa biayanya?Minuman penawar racun /wal https://t.co/JisGis3oX8/wal sinjay kah nasi pecel?/wal ada yang tahu lah dimana urang bjual susu greenfield yang 1 dus/karton langsung? Soalnya aku mencari dipasar2… https://t.co/MgbrGJg7no/wal kalau kita bangun kesiangan misal bangun jam 8 apakah masih boleh sholat subuh? Yang tau soal agama minta penj… https://t.co/irvg4r3pJC/wal rekom mua buat wisuda daerah bjm dong/wal liat lock screen kalian am/wal kalimat yg tdk boleh diucapkan saat kepergok coli oleh mama/wal dmn pulang komser, info dong kackyg sdh nikah pernah IUD kh? Sakit lh? /wal/wal atm bni di pal 21 ni dmn yoo/wal ada yang sudah update iOS 16? Sim card nya dasar kada kawa tebaca lalu kah habis update ke iOS 16?/wal spill pang perawatan kuku buhan kam.Wdyt orang yang km suka pakai WA gb, Tw gb, IG gb? Lanjut apa mundur? /wal/wal kenapa di banjarmasin nih jarang banar meadakan konser besar ? Banjarbaru terus wkwk jauh banar amun hdk ke konser tu amun orang bjm/wal kenapa yo inya takutan ketahuan abahku kalo dekat lawan aku😭/wal dimana yo yang bejual benang rajut lawan jarumnya jua disekitaran bjb?ada yg bisi buku tereliye negeri di ujung tanduk lah /wal ?nonaktif akun ig aman lo /wal ? kena kawa login lg lah?/wal janji kd cemburu pas inya jbjb lwn binian lain☝🏾😃/wal Jual jam tangan merk Swiss Army dhc+, batangan, no minus. Hrga 300k nego sdikit https://t.co/ZmF0OpkKv3/wal ada sopipay 9rupiah kah?
10/6
2022

0