Sign in with Twitter

Username:

Madelief. Het boek van alle dingen. Polleke. Olle. Hoe een klein rotgodje God vermoordde. Draaikonten en haatblaffers. De Bijbel voor ongelovigen.

80 Following   20,531 Followers   15,296 Tweets

Joined Twitter 1/6/10


Ik ben dol op de boeren en ook op de natuur. Lieve boeren, ik zie geen grutto's meer.Zondagmorgenoverweging. Omdat het de goden aan zelfspot ontbreekt zijn ze voor hun bespotting afhankelijk van de mens. Wees gul.
7/12
2020
Mona, Mona, Mona. Zo'n mooie naam en dan toch verliezen van Pieter en Hugo. Hoe kan dat nou toch. @MariekeBendeler Ik weet (niet) zeker.Geknal. Ik vind het vreemd dat de hazen, de fazanten, enz. van de jagers zijn en niet van ons.Ik heb de indruk dat trumpers denken dat je corrupt moet zijn omdat je anders geen echte man bent.
Retweeted by Guus Kuijer
7/11
2020
Het leven is mij niet om het even.Ik heb de indruk dat trumpers denken dat je corrupt moet zijn omdat je anders geen echte man bent.Iedereen die namens 'het volk' loeit, loeit namens zichzelf en niet namens ons . Dat u het weet.
Retweeted by Guus KuijerIk bewonder mevrouw Carola Schouten. Goedemorgen.
7/10
2020
Ik beken. Ik ben een gelukzoeker. Welterusten.Iedereen die namens 'het volk' loeit, loeit namens zichzelf en niet namens ons . Dat u het weet. @coacharlequino Nergens naar toe.Nog weer een beetje opscheppen.Mijn geheimpje is zojuist bekend gemaakt: in januari wordt mij de Constantijn Huygens-prijs uitgereikt. Het is een… https://t.co/jILE8rVON2
Retweeted by Guus KuijerThis should become a Broadway musical! #TrumpMeltdown https://t.co/i9dNrSHaYh
Retweeted by Guus KuijerOntdekking. Ik vind de liefde belangrijker dan mooi weer.Regen allerwegen. Goedemeergen.
7/9
2020
De boeren opstoken is een hobby van gelijkhebbers. Met de boeren overleggen is de hobby van meelevers. @WNooijer ja, het dreunt.Bij mijn lief vergeet mijn hart hoe oud het is.Viruswaanzin. Weten wat er in Brazilië en Amerika gebeurt en dan de maatregelen waanzinnig vinden, vind ik niet goed wijs.
Retweeted by Guus KuijerAdvies. 'Het' schrijft in je, dus bemoei je er niet teveel mee wanneer je schrijft.Ik wens de heer Bolsonaro van harte beterschap met meer verstand.
Retweeted by Guus KuijerIk bewonder je. Goedemorgen.
7/8
2020
Ik wens de heer Bolsonaro van harte beterschap met meer verstand.Viruswaanzin. Weten wat er in Brazilië en Amerika gebeurt en dan de maatregelen waanzinnig vinden, vind ik niet goed wijs.Ik kijk hier liever naar dan naar een CDA-debat.ARTIS deelt nieuwe beelden van jonge olifant https://t.co/Ctyvd8Sxbf via @NUnlIk begrijp soms wel eens iets. Het komt voor. Goedemorgen.
7/7
2020
Ik vraag me soms af of die C van het CDA nog iets betekent.Ai! Ik heb volgers verloren! Twee maar liefst. Nou ja zeg.Je moet het niet verder vertellen maar eigenlijk schrijf ik alleen maar voor jou.
Retweeted by Guus KuijerGa met je trekker jezelf blokkeren. Thuisblijven.De gedachte dat het leven zinloos is, is reuze bevrijdend, vooral op maandagochtend. Zomaar erop los leven. @Topgun871 @TotallyAnders geeft niet hoor. @Topgun871 Kuijpers? Hihihi
7/6
2020
Voor die Poolse meneer Huppelepup: De bewering dat God tegen homoseksuele liefde zou zijn is een vorm van heteroseksuele zelfbevrediging.
Retweeted by Guus KuijerIk heb u lief mijn Nederland. Ondanks alles.Noord-Holland. De Grutto misbruiken omdat je geen bos wilt vind ik nogal domorig. @Gera_Zweep Maar liever in het Nederlands.Voor die Poolse meneer Huppelepup: De bewering dat God tegen homoseksuele liefde zou zijn is een vorm van heteroseksuele zelfbevrediging.We zijn voorzichtig omdat we verstandig zijn.
Retweeted by Guus Kuijer'Do you know how happiness begins? It begins with no longer being afraid.' (The book of everything. GK)'En weet jy waarmee geluk begin? Met nie meer bang wees nie.' (Uit: Die boek van alle dinge. G.K.)
7/5
2020
Misschien dat we na de coronacrisis ziekenzorg, onderwijs en culturele evenementen belangrijker vinden dan economische groei.We zijn voorzichtig omdat we verstandig zijn.Het is fijn om er te zijn. https://t.co/x0ovelFn6QDe VS laten zien dat kiezers niet altijd gelijk hebben.Heel raar. Ik hoor af en toe een vliegtuig overkomen.Alle mensen maken fouten, maar alle anti-racisten verdacht maken vind ik verdacht. Goedemorgen.
7/4
2020
Je moet het niet verder vertellen maar eigenlijk schrijf ik alleen maar voor jou.Het was een buitengewoon domme beslissing van de overheid om jonge mensen (studenten) te dwingen tot het maken van… https://t.co/WrCL0Q8PoSVolgens betrouwbare bron gaat de Constantijn Huygens-oeuvreprijs 2020 naar @GuusKuijer: hèhè (in twee betekenissen)… https://t.co/I8CroSpcNr
Retweeted by Guus KuijerBibliothekenprotest, boekhandelprotest, schrijversprotest, ik wou dat ze van die trekkers hadden.
7/3
2020
Om het maar eens op zijn Engels te zeggen: ik zat vandaag weer eens in een vlo. @nikkidekker @GuusKuijer @nrc Kijk! Er hing al iets in de lucht! https://t.co/QsMx5RXJBk
Retweeted by Guus Kuijer'Aan de basis van de tolerantie ligt de erkenning dat ieder mens, binnen de grenzen van de wet, het recht heeft and… https://t.co/zJuZJ3izQ9Ik ga niet aan politiek doen, ik kijk wel uit. Ik blijf liever gezond.Gaan we nu weer normaal doen of blijven we liever een kermisbokstent? Goedemorgen.Als je tegen racisme bent ben je niet links of rechts, dan ben je tegen racisme. Wat ik begrijpelijk vind.
Retweeted by Guus Kuijer
7/2
2020
https://t.co/hTT3rXeHD4
Retweeted by Guus KuijerAls je tegen racisme bent ben je niet links of rechts, dan ben je tegen racisme. Wat ik begrijpelijk vind.De mens is geloof ik het enige kuddedier dat af en toe alleen moet zijn om niet gek te worden.
Retweeted by Guus Kuijer'Het is niet waar dat een cultuur ten onder gaat wanneer zij zich laat beïnvloeden door een andere cultuur. Het is… https://t.co/glVimgUtbWIk heb weer eens een mening: je kunt niet meer doen dan je best. Goedemorgen.
7/1
2020
@GuusKuijer Ook 'Het geminachte kind' is na 30 jaar nog actueel, aan te bevelen, én deeluitmakend - en onderligger… https://t.co/5rIrgflrFO
Retweeted by Guus Kuijer'Zij die hun zin willen doordrijven hebben geen belang bij rust en vrede.' (UIt: Draaikonten en haatblaffers) @GuusKuijer Dit is zo’n leuk boek, onze juf las er ooit een stuk uit voor, ik was er zo enthousiast over dat ik em… https://t.co/XMNaaqTXJe
Retweeted by Guus Kuijerhttps://t.co/qqlDAmOEAEGedeeld vanuit de app Foto's 1 foto https://t.co/Yk5iQqpqhi
Retweeted by Guus Kuijer'In onrustige tijden wordt van iedereen met een andere mening een landverrader gemaakt.' (De Bijbel voor ongelovigen.)We krijgen er een zomers gevoel van: @GuusKuijer krijgt de Constantijn Huygensprijs voor zijn oeuvre. Die hele stap… https://t.co/6bJK9uaS0Q
Retweeted by Guus KuijerHet lukt lang niet altijd maar ik probeer te deugen. Dat hoort niet meer geloof ik. Nou ja, zo ben ik opgevoed, niks aan te doen.
Retweeted by Guus KuijerIk vergat de heer Johnson. @FransjeL O ja, ik zal het even melden.Eerlijk is eerlijk, ik vind het kapsel van de heer Wilders veel mooier dan dat van de heren Baudet en Trump. Echt w… https://t.co/TTIQ1dQWDC
6/30
2020
Het lukt lang niet altijd maar ik probeer te deugen. Dat hoort niet meer geloof ik. Nou ja, zo ben ik opgevoed, niks aan te doen.Je hoeft niet links of rechts te zijn hoor. Verstandig zijn lijkt me het beste.
Retweeted by Guus KuijerJe hoeft niet links of rechts te zijn hoor. Verstandig zijn lijkt me het beste.Vroeger was elkaar uitschelden onbeschaafd, nu is het flinkdoenerij geloof ik.'Geachte econoom, wat gebeurt er straks?' 'Van alles en nog wat.' Ik kan beter een theoloog raadplegen denk ik. Goedemorgen.
6/29
2020
@joostmulderyeah U heeft het begrepen, dat is duidelijk.Zo, nu nog even gratis voor niks een taallesje: schijnbaar: het lijkt waar te zijn, maar het is niet waar. blijkba… https://t.co/cbUvMFgRsq @Dulfera O jee ik heb geen gelijk, zoals zo vaak.De waanzintoeters wonen in een bananenrepubliek. Dat dacht ik al.Guus Kuijer wint de Constantijn Huygens Prijs 2020 voor zijn gehele oeuvre. Gefeliciteerd! Bij Luisterrijk zijn dez… https://t.co/jXTJ78hlAD
Retweeted by Guus KuijerDe zes delen van De Bijbel voor ongelovigen in één boek verzameld. 1288 bladzijden, 48 reproducties van prachtige s… https://t.co/pYqeSrDtdc
Retweeted by Guus KuijerBelangrijke kunsthistorische ontdekking al zeg ik het zelf: bij Rembrandt heeft niemand blauwe ogen.Ik stem toch maar niet op het CDA. Nee echt niet. Lukt me niet....en wat de wind wil zullen wij nooit weten... A.Roland HolstHoe langer ik leef hoe onwaarschijnlijker de werkelijkheid wordt. #tismaareenmeninghoorZondagmorgenoverweging. 'Viruswaanzin.' Er zijn ook mensen die nog steeds niet geloven dat de aarde een bol is.
6/28
2020
Ik ben pas 77 dus ik ga me melden bij F.C. Groningen.Corrie en ik maken wat mee. https://t.co/qCfTl3ZvXU @Grecoz Dat zal even duren denk ik. @alicecottaar Ik vond het alleen niet volledig. @ScheltemaBoek Hartelijk dank voor de supersnelle levering van Het grote boek van Madelief van @GuusKuijer. Nog noo… https://t.co/EhhqIMZlul
Retweeted by Guus Kuijer @HerstoryTeache Vooruit dan maar.Mij een 'kinderboekenschrijver' noemen is prima, maar lijkt me niet helemaal compleet.
6/27
2020

0