Sign in with Twitter

Username:

Laat je niets wijsmaken. Denk zelf. Want filosofie is het zoeken naar wijsheid, niet het bezit ervan.

425 Following   1,342 Followers   29,956 Tweets

Joined Twitter 10/25/10


@righttosay_org Dus geen 'Bull shit argument'? @Ideosyncraat @michelbestaat Heeft er iets van weg, ja. @righttosay_org Als je deze spreuk zo uitlegt kan hij wat mij betreft wel weg. Maar jij weet ook wel dat het hier n… https://t.co/Er4MY2P3Yf @michelbestaat Klopt, bedacht het toen ik het schreef. Romein, geboren in Spanje. @CarolineVerhees Dat is waar, ik ken de reden ook niet, maar het klinkt zo tegenstrijdig.Nu begrijp ik waarom we in Nederland zoveel bomen moeten planten. https://t.co/8FgFoQGveo @CarolineVerhees Dat klopt @michelbestaat Alles is terug te voeren naar de oude Grieken.De emotie na de dood van een bekendheid betreft nostalgie niet de persoon. @SpunkyStrings Lijkt mij wel. @SpunkyStrings Dat bedoel ik: aanvaarden. @SpunkyStrings De vraag is of het alleen kan met 'win'. Misschien ook met de gedachte dat het nietanders kan.'We moeten onze geest zo instellen, dat wij alles wat de situatie eist, ook zelf willen'. Seneca @Nadesj 😁 @Nadesj En wat is de naam van die geestelijke pandemie? @sanverbruggen Een ingrijpende situatie die het gevoel van vrijheid geen goed doet.'Waarvoor ben ik dankbaar?', column Knack, 24 juni 2020 https://t.co/cwAdqptXbH via @wordpressdotcomEen pandemie is een lichamelijke besmettelijke ziekte. Bestaan er ook geestelijke pandemieën?Je zintuigen liegen niet. Er is hooguit wat mis met je interpretatie van het waargenomene. @NelMakire Mooi @AKuiprs Taalkundig scherp gezien. Ik had een tussenzin moeten maken 'met ieder een eigen functie'. @ArnaudCapuccino Mentale processen.
7/6
2020
Lichaam en geest zijn één. Ze werken met elkaar maar ook tegen elkaar. @johankuipers20 Fijn. @johankuipers20 Dat betekent dat je voor je geluksbeleving geen dingen moet doen. Ik heb net een ding gedaan, gefie… https://t.co/NzT6hVq0Wa @johankuipers20 Precies @johankuipers20 Geluk najagen is wat anders als dingen doen in het teken van geluk.Alles wat je doet zou toch in het teken moeten staan van actieve geluksbeleving, nu en in de toekomst? Waarom maak… https://t.co/cVCCxzBQFR @michelbestaat Heerlijk.Ik bekijk het leven steeds meer van een afstand, ik hoef niet met alles mee te doen. https://t.co/cqnrJPVScg @noek1 Ik hoop het @vandenbussche_i Dat iseen terechte vraag. Het antwoord kun je bij jezelf vinden. Het lukt mij soms om mijn vervele… https://t.co/bwDqt3fY3WWat zou je kunnen bereiken als je de wereld als een knutselkamer ziet? Justin Lahaije legt in dit artikel uit hoe n… https://t.co/rd8yHY1txP
Retweeted by Steef filosofeert'Niet door kracht, vaart of handigheid worden de grote taken verricht, maar door beleid, gezag en inzicht'. Cicero @VDMHaKaWee Eens. @VDMHaKaWee Mooi. Doen wat in je vermogen ligt. @VDMHaKaWee Klopt. Welke definitie zou jij er aan willen geven? @dittid4 Wat mij betreft gaat het daar in essentie niet over. Het gaat mij in essentie om het feit dat anderen niet… https://t.co/gFxpIF7kA5 @dittid4 Nee, maar daar heb ik het niet over. Het gaat over de ander die zegt wat ik moet. @michelbestaat Dat klopt, China heeft het Westerse systeem ook ingevoerd.We leven in een wereld waar prestaties belangrijk zijn. In het westen is het hele systeem hierop gebaseerd. Dat bet… https://t.co/O53JQuYorTNiemand kan jou vertellen wat jouw levenshouding moet zijn. @vandenbussche_i Dat snap ik. Je praat over de oorsprong van gedachten. Maar de relatie met (on)buigzaam snap ik ni… https://t.co/SLjfcZIMjC
7/5
2020
@Nietthuisgever Inderdaad, maar begrijp je nu wat ik bedoel met gedachten die belemmeren? @Nevejan80955462 Niet noodzakelijk, je kunt er inderdaad veel aan doen. Maar we worden dagelijks lastiggevallen doo… https://t.co/GJtJbun84k @Nietthuisgever @michelbestaat Terug naar gedachten, daar gaat mijn tweet over. @Nietthuisgever Corona en andere akelige zaken waar de dood mogelijk op volgt zijn geen belemmering. De gedachte aa… https://t.co/zOfYYY2AHI @Nevejan80955462 Dat begreep ik, maar in relatie tot mijn tweet over belemmering? @Nevejan80955462 Klopt, maar wat wil je daarmee zeggen? @vandenbussche_i Wat is de relatie 'gedachte' en 'nature/nurture? @Nietthuisgever Ja, maar dat belemmert niet, de gedachte eraan wel. @Nietthuisgever De dood belemmert mij in het geheel niet, het doet me juist leven. @jenzel07 Nee @johankuipers20 @michelbestaat Dat klopt, maar daarin zit de stoicijnse houding die niet iedereen gegeven is, zelfs niet de stoïcijn. @michelbestaat Ik weet het en vind het amusant. @michelbestaat Nee, Michel en jij weet dat. Gebruik toch je gezonde verstand. @Ingeborgvraagt Onbekend #ingeborgvraagtDe grootste belemmering in je leven? Je gedachten. @ArnaudCapuccino Jij zegt het. 😉'Kracht en schoonheid zijn de goede dingen van de jeugd, maar ingetogenheid is de bloem van de oude dag' Democritus @ArnaudCapuccino Dank @ElPasYou_2 😆 @gaiaontwaakt Is inderdaad een van de teleurstellende levensopvattingen. @Nadesj @michelbestaat @NUnl Leeftijd en lengte er ook maar afhalen? @ArnaudCapuccino Ja, ik weet wel hoe wij het gebruiken ☺, maar hoe bedoel jij het? @ElPasYou_2 Dat is dus een verkeerde levensopvatting. 😳 @ElPasYou_2 Penicilline is geen verzet tegen de natuur maar gebruik maken van de natuur.Zich tegen de loop van de natuur verzetten heeft geen zin. Maar waar houdt jouw invloed op? @Waldekker Levenservaring gebruiken om je leven te leiden en niet de fouten maken waarvan je weet dat ze tot teleur… https://t.co/HRUsLHj7zM @Waldekker Dat klopt. Maar met levensopvatting bedoel ik wat anders. Je ervaring en wijsheid gebruiken daar waar je… https://t.co/8JeP2Z4Xrj @hansidink Ontkennen lijkt me ook niet goed. Erkennen dat die verlangens er zijn maar ook erkennen dat het najagen… https://t.co/ksHCWFKybo @hansidink Het gaat mij om teleurstelling voorkomen, wat natuurlijk niet altijd kan. Je levensopvatting vervangen i… https://t.co/tonXWMdhO3 @Nadesj Dat lijkt me duidelijk. Mijn tweet kent geen eensluidend antwoord. @Nadesj Daar heb je gelijk in maar de discussie lokt deze opmerking uit. @hansidink Wat doe je met 'die diepste verlangens' lijkt mij de vraag. Niet wegdenken maar, mits onhaalbaar, vervan… https://t.co/DWFXWOnfjoTeleurstelling ontstaat door een verkeerde levensopvatting. @Nadesj Het hangt af van karakter en gesitueerdheid. Niet iedereen kan de moeizame doelen nastreven. Soms moet je g… https://t.co/WT04931IBlAnderen kunnen wel mijn handelen verhinderen, maar ze kunnen nooit mijn houding en drijfveren hinderen. (Marcus Aurelius)
Retweeted by Steef filosofeert @michelbestaat Discrimineren voor gelijkheid. @michelbestaat Dat is zeker een belangrijke. @michelbestaat Dat klopt, maar ook de verhouding succes en de te leveren inspanning. (en ook leeftijd: veel kleine… https://t.co/roKj7f1WZrGeeft een haalbaar doel niet meer bevrediging dan een moeizaam te bereiken doel? @NelMakire Je kunt levenslust niet voorwenden, je moet het ervaren. Ik hoop dat de omstandigheden blijven meewerken… https://t.co/smR8DI36RO @Koosje1973 Ik zou er maar vanuit gaan dat het niet zo is, scheelt een beetje angst.
7/4
2020
@gaiaontwaakt Is zo. @ArnaudCapuccino Interessant, dat woord 'schoon' gebruiken wij in NL in andere betekenis. Leg mij uit wat het verschil is. @gaiaontwaakt Ja, ik ben voorstander van verandering. @gaiaontwaakt Dat is ook zo. Verschil tussen revolutie en verandering? @Mieke_Siemons Ik zie kracht. @Nevejan80955462 Als je voorwaardelijk wil leven wel. @gaiaontwaakt Ja het is de massa die de grote veranderingen teweeg brengen maar onder leiding van ....Als ik iets mooi vind is het mooi, ook als ik de enige ben die het mooi vindt. https://t.co/lz5hf1dgFa @gaiaontwaakt Daar heb je de massa niet voor nodig.Muziek uit mijn jeugd roept vaak een gevoel op wat ik niet direct kan koppelen aan een gebeurtenis van toen. Het is… https://t.co/L2dM80oDgp @leonkuunders Ach ja, deus sive natura @leonkuunders Huh? @gaiaontwaakt @d66amsterdam Oh ja, die ken ik niet. Nu is #broodenspelen nog niet zo gek. Je houdt de massa zo rust… https://t.co/wXYBTq2MLkIk denk dat er na mijn leven niets is. Dat geeft rust en vrijheid. Anderen, die geloven in een vorm van leven na de… https://t.co/YUwnsGtrtg @tweetlemon Oh, die ken ik niet en kan het ook niet plaatsen. @frans_sande Klopt en dat moeten is oorzaak/gevolg.
7/3
2020

0