Sign in with Twitter

Username:

Veronica Koman @VeronicaKoman Indonesia, Australia

human rights lawyer in exile | she/her/hers

697 Following   105,135 Followers   9,999 Tweets

Joined Twitter 1/3/17


Memasuki tahun kedua ngeghostingin Mabes Polri
3/7
2021
@sheknowshoney @VitaUtomo Mbak Vita pengantin yang cantik sekali. Suka banget sama senyum tawa keduanya di foto tsb ☺️#StandWithMyanmar #MilkTeaAlliance https://t.co/rjL7ocxe1V#StandWithMyanmar #MilkTeaAlliance solidarity from the head of student council of Universitas Indonesia. https://t.co/cuT6O8Oci7 @_haye_ HahahahahaSolidarity with the people of Myanmar. Stop killing protestors, free the political prisoners! #StandwithMyanmarhttps://t.co/PAnlkGhtN5Hundreds at the #StandwithMyanmar protest on Gadigal land (Sydney) today. Down with the coup! #MilkTeaAlliancehttps://t.co/rE22uwF92m @andrywaseso @Pusokoseto Wkwkwk kalo tes TOEFL, yang bagian reading comprehension pasti dapet jeblokGw ga paham dan ga tertarik dengan dinamika internal Partai Demokrat. Tapi fakta bahwa orang Istana mencaplok parta… https://t.co/8SBvrM8aUNDonatus Mirip (36) yang ditembak mati oleh TNI pada Sabtu kemarin di Kampung Ndugisiga, Distrik Sugapa, Intan Jaya,… https://t.co/c3LWUFs4Ls
Retweeted by Veronica Koman
3/6
2021
@ichikoo__ @andihiyat Itu sudah @andihiyat Akhirnya seumur-umur maen twitter, ngerasain juga dinotice kak andi 🥺 https://t.co/qbEuRYiIn4 @andihiyat MelototDengar sendiri keinginan yang ada pada rakyat papua di dogiyai https://t.co/ffreAtkAVh
Retweeted by Veronica KomanTak segelintir orang, Ribuan meminta merdeka bukan DOP, OTSUS, dll. https://t.co/ne1didTtMX
Retweeted by Veronica KomanCalling on ASEAN citizens to show #MilkTeaAlliance solidarity for the people of Myanmar on Gadigal land (Sydney) to… https://t.co/ZC2HPpPeel5/3/21 Semarang, Java A peaceful protest by West Papuan students rejecting the extension of Special Autonomy and d… https://t.co/hTdUM0hHeLRibuan massa ini bukan meminta DOB, OTSUS, POLRES, dll. Melainkan mereka meminta penentuan nasib sendiri bagi bangs… https://t.co/GsuygwnjX6
Retweeted by Veronica Koman
3/5
2021
@skeletale Sickkkk!! Asik ini jadi soundtrack makar2 buat besokAku dan Nestapaku https://t.co/kVElpJLx9C
Retweeted by Veronica KomanMama....! menyertai kami di jalan yang penuh duka dan sedih https://t.co/ecW4lT5mZT
Retweeted by Veronica Koman @kosmopolitanis Iya ini bagoss banget yaolooo 😭Bagossss!! https://t.co/rMdsaIwlQM @scoradian Seru! Apalagi filosofi albumnya keren abis! @lastpushh Seru juga! @insanfawzi Itu dengernya di mana?Nemu barang bagus bat nih sambil ngerjain yang makar2 https://t.co/u0noX0XjSY @rererayendras True. SpECiaL AuToNomYBut what is Special Autonomy in West Papua, if not colonialism persevering?Yesterday, poet K Zar Win was killed in a protest in Monywa, #Myanmar. He was one of the university students who ma… https://t.co/Kd2qrtjtpz
Retweeted by Veronica Koman @mardiasih @niniesrina Judulnya oxymoron: pemberdayaan >< mendukung tugas suami 🤣Kebanyakan gerakan tambahan nih polri. Orang udah mati masih dijadiin tersangka, untuk?? https://t.co/rglfAwMv1f
3/4
2021
@dhika_kanata Persis banget?Trance/techno keluaran indo yang baru ada?Your best DPO girl https://t.co/85alTCwP3WI support @Kemlu_RI as long as the approach is in line with the voice of the people of Myanmar. As Indonesians, we… https://t.co/MzHJcTB0coTerlepas merujuk pada Veronica Koman atau bukan, soal ini lebih pantas disebut provokasi dan pembunuhan terhadap na… https://t.co/s8ygOtvgvV
Retweeted by Veronica KomanJika melihat perempuan Papua dengan atribut etniknya berjalan di tengah kota Jakarta, apakah kamu akan bersikap ras… https://t.co/2aWK1vEcqT
Retweeted by Veronica KomanHahaha tipe2 psikotes agar yg berpikir kritis ga boleh lolos. Hal pelik dijadiin abc simpel dan tebak2an versi plat… https://t.co/zd87KQknAc
Retweeted by Veronica KomanJawabannya pilihan ganda ya? ga ada esai untuk menulis argumen apapun? Emang yg diinginkan calon pegawai yg ga bisa… https://t.co/Y9bcXWCfP8
Retweeted by Veronica Koman @rererayendras Hahaha bener jugaKan bisa otokritik sekaligus mendukung. Itu posisiku. Selama langkah Kemlu sesuai dengan suara rakyat Myanmar, maka… https://t.co/S8REayPTjGSemua yang mau jadi guru SD 3T di negeri ini dapet soal beginian dari Kemendikbud. Penegasan bahwa kasus gw politi… https://t.co/ggo43LAxPJPemerintah telah bersikap diskriminatif menghalangi kepulangan jenazah Fred C. Mambrasar dari Papua Nugini https://t.co/5J8t8T6AD6
Retweeted by Veronica KomanPeople protested by boats in the river in Wakema, delta region. They avoided police and military brutally crackdown… https://t.co/kPfB8kDxYT
Retweeted by Veronica KomanThis 19yo protestor was shot and killed by military thugs today in Mandalay. Her shirt says “Everything will be OK”… https://t.co/cKC3W1uki1
Retweeted by Veronica Koman @AungNaingSoeAns I just forwarded this to a UN officer. Will get back to you.My thoughts are with all survivors of sexual assault, particularly here in Australia. It’s been a traumatizing week… https://t.co/hm6qT9GjKh3/3/21 Jakarta Prominent West Papuan student activists Roland Levy and Kelvin Molama were arrested at 5 am. They w… https://t.co/ghIdoOZ5DS“Papua... Merdeka!” “Referendum... Yes!” In Merauke, friends were mourning over Kristianus Yandum’s coffin. Yandu… https://t.co/tcAs7hunIfAnother key driver of the deforestation in Papua is infrastructure development, which the government claims is mean… https://t.co/j7kSojnT2r
Retweeted by Veronica KomanSaying what I'm about to say will fuck over any legal avenue I ever had or ever had the chance of ever having... I… https://t.co/2O8596K8BW
Retweeted by Veronica Koman
3/3
2021
"Nafsuku sudah memuncak" kata pengusaha ketika melihat potensi sawit di Papua. https://t.co/0YFkrba9qR
Retweeted by Veronica KomanIn 2018, President Jokowi invited the UN human rights office to conduct a formal visit to West Papua. https://t.co/iRF37Fil0A @VeronicaKoman "lebih dalam lagi bisa ga?" tanya investor sambil menunjuk tambang grasberg
Retweeted by Veronica Koman“panjang kan punyaku” pamer brimob atas senjatanya ketika aksi papua https://t.co/pztZ2VDunu2/3/21 Sorong, West Papua A futsal tournament held by Indigenous student group was forcibly dispersed by police, b… https://t.co/cDcKOUxtfiBebaskan 3 Pejuang Adat Dayak Modang Long Wai . Ketika Masyarakat Adat di negeri sendiri dikriminalisasi. Dan sudah… https://t.co/57KN2V9XOC
Retweeted by Veronica KomanGambaran situasi dulu ketika Orang Indonesia di Paksa untuk Melakukan ritual Seikerei yaitu bungkuk ke arah matahar… https://t.co/PyTZgrE7Fz
Retweeted by Veronica KomanMama Papua sering Bilang " Saya Tidak Melahirkan Sa pu Anak Untuk menjadi budak,apalagi menjadi Mayat dimoncong sen… https://t.co/jWULkFNVir
Retweeted by Veronica Koman2/3/21 Kurima, West Papua A small group, guided by Indonesian security forces, was going to declare its support fo… https://t.co/VAvP6Rl97tIndigenous West Papuan mothers join the protest to reject Special Autonomy and the creation of new provinces, and t… https://t.co/BMlrMpvfuoA 17 year-old West Papuan freedom fighter Yasko Nebekalem was shot dead by the Indonesian army during shootout near… https://t.co/c8aiZRF5l7Repost: The report showed that from 2001 to 2019, Papua Land, or internationally known as West Papua, lost 663,443… https://t.co/R6KoIxVkQb
Retweeted by Veronica Koman“Today, we the people and youth of Dogiyai demonstrate to the international world!” They reject Special Autonomy &… https://t.co/2skDus9Ux4Tanah dan Hutan Adat Suku Awyu di Kali Mappi dan Digoel, Boven Digoel, dipatok dan digusur utk perusahaan perkebuna… https://t.co/SkqpFosFkw
Retweeted by Veronica Koman
3/2
2021
@mardiasih 😭 @jayapuraupdate Dia ini khas penjajah yang hobi divide et impera. Liat tuh kalimatnya saling membenturkan Orang Papua.Eh kecombrang, bedanya gw sama elu, gw ga bakal pernah jadiin Orang Papua sebagai properti foto. Mereka tau lo kasi… https://t.co/NE2c5msFId1/3/21 Dogiyai, West Papua “We the people of Dogiyai reject the creation of Mapia and Central Papua Provinces. The… https://t.co/7nUFgaZFTi1/3/21 Dogiyai, West Papua the Deputy Regent of Dogiyai delivered a declaration by 79 heads of villages rejecting… https://t.co/UIHQRSDQtr @SoundOfYogi Pan gw CEO SJW @SoundOfYogi Pertanda mulai gak sehat!!?? 😂😂😂 padahal udah pake capslock segalaI just deleted a tweet about deleting a tweet on Myanmar crisis, because I was referring to a week-old news article 😂 @kembang_jalanan Bener juga, ternyata masih berita yang lama 😭😂😂 padahal udah pake capslock segalaKamu, ketika dihadapkan pada persoalan Papua https://t.co/4aFWjbDDV8Ada yg bisa bantu edit setiap kata Myanmar diganti dgn Papua? Biar jadi cermin. https://t.co/AaXcusPkWI
Retweeted by Veronica KomanPapua bukanlah Merah Putih, sebab Papua adalah Bintang Kejora. 🇨🇺🇨🇺🇨🇺🇨🇺🇨🇺🇨🇺🇨🇺 #FreeWestPapua https://t.co/CpKtqZnlS5
Retweeted by Veronica KomanToday (1/3/21) on West Papua’s sPeCiaL AuToNomY Left: Jakarta—Ministry of Home Affairs appoints Dance Flassy as Pa… https://t.co/GQJJRj1PqMKacamatamu harus dilepas bu, biar bisa lihat dengan jelas persoalan yang ada di depan matamu Ibu Retno Marsudi. Per… https://t.co/i9Wasca0j3
Retweeted by Veronica KomanPresident just signed a regulation encouraging investment in alcohol production in 4 provinces, including Papua, wh… https://t.co/d71fprG4l0105 Indigenous groups in West Papua have joined the call to reject the extension of Special Autonomy. They demand t… https://t.co/BVPPw800MeIndonesia has been quick to reject any ‘intervention’ in our ‘domestic affairs’ when it comes to West Papua. How r… https://t.co/17X1SfdZeUIndonesia, fix the shit up in West Papua! Otherwise, it’s always going to be in your way when you exercise that per… https://t.co/elbulhJiHtIrony of the day: - Indonesia urges the security forces in Myanmar to exercise restraint - West Papuan students a… https://t.co/kjoK8YVM8b22/02/21 #WestPapua People REJECT: - Otonomi #Indonesia; - Pemekaran; - Militerisme; - Kolonial Negara indonesia se… https://t.co/7Sk0Mmmsaj
Retweeted by Veronica KomanUprisings are happening around the world demanding change, when are UN members going to abolish the P5? It’s a rot… https://t.co/SEQzSNpdju
3/1
2021
Sedih banget bacanya... cuplikan percakapan dengan seorang teman Intan Jaya. Seorang sipil yang bisu tuli dengan ga… https://t.co/2O2RbbSv75 @cao_tt @ThaiEnquirer That’s the flag of West Papua National Committee (KNPB). KNPB is the largest grassroot group… https://t.co/gwoYoJlhaGAs the violence intensifies in Myanmar, let’s take a moment to show our solidarity. From Indonesians to people of… https://t.co/fYd3cOlXQjAahh yg ikut pepera 69 cuma segelintir rakyat Papua.
Retweeted by Veronica KomanWakil Ketua DPR Papua, Yunus Wonda, menyatakan para anggota DPRP yang terus menyuarakan nasib orang asli Papua atau… https://t.co/89SfmnOGn4
Retweeted by Veronica Koman @andrywaseso @fullmoonfolks @PSambadha @debapirez Ini yang paling masuk akal @fullmoonfolks @PSambadha @debapirez Wah jangan-jangan tukang palak ya lo GaMasa Orang Papua sudah meninggal dipersulit untuk dikubur di tanah leluhurnya karena urusan politik? Apa yang ditak… https://t.co/sOwPCxtZkPNot Myanmar related, but everyone should have the right for self-determination. https://t.co/MpiwENqKbT
Retweeted by Veronica KomanI believe that this is a well-meaning comment. However, West Papuans have begun their movement since the 1960s. Ou… https://t.co/DLERgFtyLI28/2/21 Intan Jaya, West Papua Donatus Mirip, a mute and deaf civilian known for having mental illness by local co… https://t.co/An3OR1N4Wt @RicoTude @afra_hhh @VeronicaKoman 😭😭 tolong pulangkan ayah saya...dia lari ke PNG karna dia saksi hidup penyiksaa… https://t.co/TiE8eilsXb
Retweeted by Veronica KomanOrang Papua dijajah sampai ke liang lahad. https://t.co/Z5HDzgHIkf
Retweeted by Veronica Koman
2/28
2021

0